Home 2017-06-22T09:06:36+00:00

Historia e Don Boskos

Gjon Bosko lindi më 16 gusht 1815 në Beki të Kastelnuovo d’Asti (sot Kastelnuovo Don Bosko). Familja e tij i përkiste një shtrese të varfër fshatarësh. Mbeti jetim nga babai Francesko, kur ishte vetëm 2 vjeç. Nëna e tij, Margarita, e rriti me ngrohtësi dhe energji. I mësoi të punonte tokën dhe të shihte Zotin pas bukurisë qiellore bollëkut të të korrurave, pas stuhisë që prishte vreshtat. Nënë Margerita, kishte mësuar të lutej në kishë dhe këtë ua mësonte dhe të bijve.
Për Gjonin e vogël të lutej, do të thoshte të fliste me Zotin duke ndenjur i gjunjëzuar në dyshemenë e kuzhinës, ose të mendonte për të i ulur në barin e lëndinës, duke fiksuar shikimin në qiell. Nëna e tij e mësoi të shohë Zotin edhe në fytyrat e të tjerëve, veçanërisht  tek më të varfërit; pra në fytyrat e të vuajturve që në dimër trokisnin në portën e shtëpizës së tyre. Shpesh nënë Margarita rregullonte këpucët e tyre ose u jepte supë të ngrohtë.

Lexo me Shume

Nje eshte deshira ime: t’ju shoh te lumtur tani e ne amshim!

Njeriu është krijuar për të punuar, e kush punon me dashuri perballon çdo vështirësi.

 Ku mbretëron mirësia, mbretëron lumturia. Zoti na ka vendosur në botë për të tjerët.

Filluan Rregjistrimet e kurseve profesionale 2017-2018

October 3rd, 2017|Comments Off on Filluan Rregjistrimet e kurseve profesionale 2017-2018

MATURA SHTETËRORE 2017

June 16th, 2017|Comments Off on MATURA SHTETËRORE 2017

KRITERET E PRANIMIT NGA UNIVERSITETET 2017-2018 Këtu do të gjeni kriteret e Universiteteve për pranimin e [...]

Matura Shtetërore

June 16th, 2017|Comments Off on Matura Shtetërore

Ministria e Arsimit shpall datat e provimeve Ministria e Arsimit shpalli datat e provimeve, duke [...]

In Albania: DON BOSCO rafforza l’unità tra cristiani e musulmani

July 11th, 2017|Comments Off on In Albania: DON BOSCO rafforza l’unità tra cristiani e musulmani

Nga gazetar    Cristina Uguccioni – gazeta LA STAMPA – TURIN   «Ajo çka ndodh në Shqipëri – thoshte [...]

Kurs trajnimi për stafin edukativ dhe mësimdhënës të shkollës së mesme dhe 9-vjeçare 27-29 qershor, 2017

June 30th, 2017|Comments Off on Kurs trajnimi për stafin edukativ dhe mësimdhënës të shkollës së mesme dhe 9-vjeçare 27-29 qershor, 2017

Marrëdhënia si aspekt thelbësor i procesit didaktik dhe edukativ   Burimet e përpunimit të materialit: Kurset e trajnimit: Tiranë, [...]

Kurs trajnimi për stafin edukativ dhe mësimdhënës të shkollës së mesme dhe 9-vjeçare 27-29 qershor, 2017

June 30th, 2017|Comments Off on Kurs trajnimi për stafin edukativ dhe mësimdhënës të shkollës së mesme dhe 9-vjeçare 27-29 qershor, 2017

  Hyrje e drejtorit Don Matteo Di Fiore, 27.6.2017   = Objektivi i këtyre tre ditëve të azhurnimit është: [...]

Sektorët

VIDEO

Fituesit e Video Art “Don Bosko” 2017-06-08T15:21:20+00:00
KUSH ESHTE “DON BOSKO” PER MUA? 2017-06-08T15:19:12+00:00
Shkolla don Bosko Tirane 2017-06-08T15:14:42+00:00

GALERIA