Kurs trajnimi për stafin edukativ dhe mësimdhënës të shkollës së mesme dhe 9-vjeçare 27-29 qershor, 2017

2017-06-30T08:30:08+00:00

Marrëdhënia si aspekt thelbësor i procesit didaktik dhe edukativ   Burimet e përpunimit të materialit: Kurset e trajnimit: Tiranë, nëntor 2015; Prishtinë, tetor 2016, Vizita inspektoriale, prill 2017; material të ndryshëm psiko-pedagogjik .   Nganjëherë kur mendoj se ç’pasoja të mëdha rrjedhin nga gjëra të vogla… bindem… se nuk ka gjëra gjëra të vogla. [...]

Kurs trajnimi për stafin edukativ dhe mësimdhënës të shkollës së mesme dhe 9-vjeçare 27-29 qershor, 20172017-06-30T08:30:08+00:00

Kurs trajnimi për stafin edukativ dhe mësimdhënës të shkollës së mesme dhe 9-vjeçare 27-29 qershor, 2017

2017-06-30T09:08:16+00:00

  Hyrje e drejtorit Don Matteo Di Fiore, 27.6.2017   = Objektivi i këtyre tre ditëve të azhurnimit është: “Është e nevojshme të arsyetojmë mbi ecjen e bërë, mbi temat e trajtuara, mbi problematikat, për të kërkuar propozime të reja me qëllim që të nxisim interes gjithnjë e më të madh. Çfarë të ndryshojmë [...]

Kurs trajnimi për stafin edukativ dhe mësimdhënës të shkollës së mesme dhe 9-vjeçare 27-29 qershor, 20172017-06-30T09:08:16+00:00

FJALA E DREJTORIT

2017-06-22T09:35:07+00:00

Përsa u përket fenomeneve befasuese duhet të pyesim përse. E atëherë përse një ‘festë’ që te ne nuk ka ekzistuar asnjëherë, siç është festa e Halloween-it, është përhapur me kaq shpejtësi, deri në atë pikë saqë edhe shkollat ta festojnë? Ka filluar si fenomen tregtar, i studiuar për të shitur mallra të ndryshme në [...]

FJALA E DREJTORIT2017-06-22T09:35:07+00:00

Matura Shtetërore

2017-06-16T06:50:39+00:00

Ministria e Arsimit shpall datat e provimeve Ministria e Arsimit shpalli datat e provimeve, duke shmangur ditën e votimeve që do të zhvillohen në ambiente e shkollave. Zëvendësministrja e Arsimit Nora Malaj ka deklaruar se: “Zgjedhjet nuk do të cenojnë standardet e provimeve të maturës”. Datat e provimeve jane:   [...]

Matura Shtetërore2017-06-16T06:50:39+00:00

Historia e Qendrës Don Bosko

2017-06-12T08:45:21+00:00

Shoqata Saleziane e Don Boskos mbërriti në Shqipëri, në qytetin e Shkodrës, në shtator të vitit 1992 dhe nga 1993 filloi aktivitetetin në Tiranë. Toka në të cilën është ndërtuar Qendra Sociale Don Bosko në Tiranë, ishte një fushë e mbushur me bunkerë. Mjedisi social, në të cilin është ndërtuar Qendra, ishte e populluar nga [...]

Historia e Qendrës Don Bosko2017-06-12T08:45:21+00:00

Historia e Don Boskos

2017-06-16T22:56:24+00:00

Gjon Bosko lindi më 16 gusht 1815 në Beki të Kastelnuovo d’Asti (sot Kastelnuovo Don Bosko). Familja e tij i përkiste një shtrese të varfër fshatarësh. Mbeti jetim nga babai Francesko, kur ishte vetëm 2 vjeç. Nëna e tij, Margarita, e rriti me ngrohtësi dhe energji. I mësoi të punonte tokën dhe të shihte Zotin [...]

Historia e Don Boskos2017-06-16T22:56:24+00:00

Vizita e Rektorit Madhor Don Angel Fernandez Artime në Tiranë

2017-06-16T09:17:49+00:00

Festimi i  Festës së Don Boskon, në Tiranë 200 vjetori i Lindjes së Don Boskos, në Tiranë si në mbarë botën. Janë të shumta takimet e festimeve në mbarë botën, të cilat janë duke karakterizuar këtë vit, kaq të veçantë mbi trashëgiminë edukative të Don Boskos. Këtu në Tiranë jemi në proçes të vazhdueshëm [...]

Vizita e Rektorit Madhor Don Angel Fernandez Artime në Tiranë2017-06-16T09:17:49+00:00

Festimi i Festës së Don Boskon, në Tiranë

2017-06-06T22:04:13+00:00

Festimi i  Festës së Don Boskon, në Tiranë 200 vjetori i Lindjes së Don Boskos, në Tiranë si në mbarë botën. Janë të shumta takimet e festimeve në mbarë botën, të cilat janë duke karakterizuar këtë vit, kaq të veçantë mbi trashëgiminë edukative të Don Boskos. Këtu në Tiranë jemi në proçes të vazhdueshëm të [...]

Festimi i Festës së Don Boskon, në Tiranë2017-06-06T22:04:13+00:00
Go to Top