About Ves

This author has not yet filled in any details.
So far Ves has created 7 blog entries.

Historia e Qendrës Don Bosko

2017-06-12T08:45:21+00:00

Shoqata Saleziane e Don Boskos mbërriti në Shqipëri, në qytetin e Shkodrës, në shtator të vitit 1992 dhe nga 1993 filloi aktivitetetin në Tiranë. Toka në të cilën është ndërtuar Qendra Sociale Don Bosko në Tiranë, ishte një fushë e mbushur me bunkerë. Mjedisi social, në të cilin është ndërtuar Qendra, ishte e populluar nga [...]

Historia e Qendrës Don Bosko2017-06-12T08:45:21+00:00

Historia e Don Boskos

2017-06-16T22:56:24+00:00

Gjon Bosko lindi më 16 gusht 1815 në Beki të Kastelnuovo d’Asti (sot Kastelnuovo Don Bosko). Familja e tij i përkiste një shtrese të varfër fshatarësh. Mbeti jetim nga babai Francesko, kur ishte vetëm 2 vjeç. Nëna e tij, Margarita, e rriti me ngrohtësi dhe energji. I mësoi të punonte tokën dhe të shihte Zotin [...]

Historia e Don Boskos2017-06-16T22:56:24+00:00

Vizita e Rektorit Madhor Don Angel Fernandez Artime në Tiranë

2017-06-16T09:17:49+00:00

Festimi i  Festës së Don Boskon, në Tiranë 200 vjetori i Lindjes së Don Boskos, në Tiranë si në mbarë botën. Janë të shumta takimet e festimeve në mbarë botën, të cilat janë duke karakterizuar këtë vit, kaq të veçantë mbi trashëgiminë edukative të Don Boskos. Këtu në Tiranë jemi në proçes të vazhdueshëm [...]

Vizita e Rektorit Madhor Don Angel Fernandez Artime në Tiranë2017-06-16T09:17:49+00:00

Festimi i Festës së Don Boskon, në Tiranë

2017-06-06T22:04:13+00:00

Festimi i  Festës së Don Boskon, në Tiranë 200 vjetori i Lindjes së Don Boskos, në Tiranë si në mbarë botën. Janë të shumta takimet e festimeve në mbarë botën, të cilat janë duke karakterizuar këtë vit, kaq të veçantë mbi trashëgiminë edukative të Don Boskos. Këtu në Tiranë jemi në proçes të vazhdueshëm të [...]

Festimi i Festës së Don Boskon, në Tiranë2017-06-06T22:04:13+00:00

Datat me rëndësi të jetës së Don Boskos

2017-06-16T11:35:58+00:00

Don Bosko, disa nga datat, jeta, puna, veprimtaria e Don Boskos  “I kam premtuar Zotit që edhe frymarrja e fundite imja do të jetë për të rinjët e mi”  Vitet e mbaslindjes dhe të fëmijërisë  – 1815-1824 16 gusht 1815. Gjon Bosko lind në Becchi (afër Torinos – Itali), një grup i shtëpive që [...]

Datat me rëndësi të jetës së Don Boskos2017-06-16T11:35:58+00:00

Kongregata Saleziane

2017-06-06T21:52:48+00:00

KONGREGATA SALEZIANE E DON BOSKOS Fillimi i historisë së Kongregatës Saleziane, i ka rrënjët në një lagje të një fshati të Italisë së veriut afër Torinos, me emrin Beki. Këtu lindi ai, i cili do të bëhet më vonë, themeluesi Kongregatës Saleziane dhe i tërë Familjes së madhe Saleziane, Gjon Bosko. Në moshën 9 [...]

Kongregata Saleziane2017-06-06T21:52:48+00:00

Qendra Sociale Don Bosko ne Tiranë

2017-06-06T22:08:21+00:00

Qendra Sociale Don Bosko drejtohet nga Salezianët (anëtarët e shoqërisë së “Shën Françesku i Sales” që u themelua nga Don Bosko në 1859, prezente sot në më shumë se 131 shtete). Ajo është prezente në Shqipëri që prej vitit 1992. Terreni mbi të cilin u ndërtua Qendra Sociale Don Bosko në Tiranë, ishte një [...]

Qendra Sociale Don Bosko ne Tiranë2017-06-06T22:08:21+00:00
Go to Top