FJALA E DREJTORIT

2017-06-22T09:35:07+00:00

Përsa u përket fenomeneve befasuese duhet të pyesim përse. E atëherë përse një ‘festë’ që te ne nuk ka ekzistuar asnjëherë, siç është festa e Halloween-it, është përhapur me kaq shpejtësi, deri në atë pikë saqë edhe shkollat ta festojnë? Ka filluar si fenomen tregtar, i studiuar për të shitur mallra të ndryshme në [...]

FJALA E DREJTORIT2017-06-22T09:35:07+00:00

Datat me rëndësi të jetës së Don Boskos

2017-06-16T11:35:58+00:00

Don Bosko, disa nga datat, jeta, puna, veprimtaria e Don Boskos  “I kam premtuar Zotit që edhe frymarrja e fundite imja do të jetë për të rinjët e mi”  Vitet e mbaslindjes dhe të fëmijërisë  – 1815-1824 16 gusht 1815. Gjon Bosko lind në Becchi (afër Torinos – Itali), një grup i shtëpive që [...]

Datat me rëndësi të jetës së Don Boskos2017-06-16T11:35:58+00:00

Kongregata Saleziane

2017-06-06T21:52:48+00:00

KONGREGATA SALEZIANE E DON BOSKOS Fillimi i historisë së Kongregatës Saleziane, i ka rrënjët në një lagje të një fshati të Italisë së veriut afër Torinos, me emrin Beki. Këtu lindi ai, i cili do të bëhet më vonë, themeluesi Kongregatës Saleziane dhe i tërë Familjes së madhe Saleziane, Gjon Bosko. Në moshën 9 [...]

Kongregata Saleziane2017-06-06T21:52:48+00:00

Qendra Sociale Don Bosko ne Tiranë

2017-06-06T22:08:21+00:00

Qendra Sociale Don Bosko drejtohet nga Salezianët (anëtarët e shoqërisë së “Shën Françesku i Sales” që u themelua nga Don Bosko në 1859, prezente sot në më shumë se 131 shtete). Ajo është prezente në Shqipëri që prej vitit 1992. Terreni mbi të cilin u ndërtua Qendra Sociale Don Bosko në Tiranë, ishte një [...]

Qendra Sociale Don Bosko ne Tiranë2017-06-06T22:08:21+00:00
Go to Top