Ministria e Arsimit shpall datat e provimeve

Ministria e Arsimit shpalli datat e provimeve, duke shmangur ditën e votimeve që do të zhvillohen në ambiente e shkollave. Zëvendësministrja e Arsimit Nora Malaj ka deklaruar se: “Zgjedhjet nuk do të cenojnë standardet e provimeve të maturës”.

Datat e provimeve jane:

  •    5 Qershor Gjuhën e Huaj
  •    10 Qershor Gjuha Shqipe 
  •    15 Qershor  Matematikë
  •    25 Qershor provimet me zgjedhje

Gjithashtu bëhet e ditur se brenda muajit mars maturantët do të plotësojnë formularin e lëndëve me zgjedhje, të cilat i profilizojnë për Universitetet që do të ndjekin.

Ministria e Arsimit dhe shkollat e larta po bëjnë unifikimin e lëndëve, për të mos u përsëritur problemet me emërtimet dhe përllogaritjen e koeficienteve gjatë fazës së pranimeve në Universitete.